Mitchell Larkin. Foto: SVT

Lagkamraten om protesterna mot kinesiska storstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Mack Horton protesterade på egen hand mot Sun Yang i söndags. Men australiensaren är långt i från ensam om att vara emot den kinesiska storstjärnan.
– Mack är en fantastisk utövare och jag är jättestolt över honom, säger lagkamraten Mitchell Larkin.

Mitchell Larkin blev i dag trea i finalen på 100 meter rygg, trea 100 meter rygg bakom kinesen guldmedaljören Jiayu Xu och tvåan Evgeny Rylov.

Men den finalen hamnade i skymundan av det som hände några minuter tidigare inne i arenan i sydkoreanska Gwangju.

Då hade nämligen britten Duncan Scott gått i australiensaren Mack Hortons fotspår och protesterat på medaljceremonin mot vinnaren på 200 meter frisim Sun Yang.

Stöttas av lagkamraten

Australiensaren Mitchell Larkin missade Scotts protest, men passade i alla fall på att stötta lagkamraten Horton efter sitt egna brons.

– Jag stöttar Mack (Horton) till hundra procent. Han stod ensam på podiet här om kvällen, men han är sannerligen inte ensam. Väldigt många av oss idrottare här stöttar honom. Mack är en fantastisk utövare och jag är jättestolt över honom.

Duncan Scott kallade det i dag för ”team Mack-supportaktion.” Kan du beskriva hur surret går bakom kulisserna i kampen mot en ren sport?

– Det är tufft, för mig personligen tränar jag varje dag och jag måste lita på att det ska vara tillräckligt.  Om man börjar fundera på vem som är ren och inte ren så slösar du bara massa tid och energi. Så jag försöker bara fokusera på mitt egna. Jag stöttar dopningsfri idrott till hundra procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer