Michelle Coleman siktar på VM-final. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Michelle Coleman: ”Hoppas på VM-final”

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman slutade tvåa på 100 meter frisim i ett tufft startfält franska Canet i går.

– Jag är jättenöjd med en andraplats. Det var ett kul lopp, men själva tiden var inte jättebra.

Michelle Coleman slog till med en andraplats på 100 meter fritt  i gårdagens Mare Nostrum-tävling i franska Canet. Svenskan simmade in på 54,23 och var sex hundradelar bakom Béryl Gastaldello och fyra hundradelar före Charlotte Bonet som slutade trea.

– Jag är jättenöjd med en andraplats. Det var ett kul lopp, men själva tiden var inte jättebra.

– Det var längesedan jag tävlade, så det var väldigt kul. Det känns bra. Jag känner ingen stress och det är bra att få en sådan här tävling innan VM. Hellre att det känns bra, än att tiden blir jättebra i nuläget.

På lördag väntar nya Mare Nostrum-tävlingar, den här gången i Barcelona, och sedan väntar även SM innan VM i sydkoreanska Gwangju.

– Jag kommer bara att simma två dagar under SM och där kommer fokus mer att ligga på lagkapper och min klubb än individuella discipliner.

Siktar på VM-final

Sedan väntar alltså VM för 25-åriga Coleman, som fick stora delar av fjolårssäsongen förstörd av skada. Och hon har målsättningen klar för sig.

– Jag hoppas kunna gå till VM-final. Jag har aldrig varit i en VM-final på långbana. Jag har jobbat på bra med både 100 meter fritt och 200 meter fritt, men tror att jag kanske har större chans på en hundring.

Vid VM i Budapest 2017 krävdes det 53,20 för att nå final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.