Ryan Lochte är tillbaka i simbassängen. Foto: TT

Ryan Lochte gjorde comeback efter dopningsavstängningen

Uppdaterad
Publicerad

I fjol stängdes av i 14 månader för ett uppmärksammat brott mot antidopningsreglerna.
I natt var den sexfaldige OS-guldmedaljören Ryan Lochte tillbaka i tävling igen – och det med besked.
34-åringen simmade på den fjärde snabbaste tiden någonsin av en amerikan på 200 meter medley i amerikanska mästerskapen.

Det var i maj förra året som den amerikanska simstjärnan Ryan Lochte stängdes för brott mot antidopningsreglerna efter att 34-åringen lagt ut en bild på sociala medier där han genomgick en så kallad infusion, att han tillförde kroppen vätska intravenöst.

Efter att amerikanska antidopningsbyrån utrett händelsen stod det klart att den sexfaldige OS-guldmedaljören stängdes av i 14 månader då han mottagit mer än den tillåtna mängden från preparatet.

Siktar på OS

Nu är Lochte tillbaka i bassängen. I natt simmade han ett försökstest på 200 meter medley på amerikanska mästerskapen på Stanford University. Och fort gick det.

Amerikanen stod för den fjärde snabbaste tiden någonsin av en amerikan på amerikanska mästerskapen när han slog i kaklet på tiden 1.57,88. Bara han själv och Michael Phelps har simmat snabbare genom tiderna. Lochte har världsrekordet på tiden 1.54,00.

– Jag är tillbaka! Men familjen har varit min största prioritering (under avstängningen), simningen har kommit i andra hand. För mig är det här ett språngbräda för mig för att se hur jag står mig i simvärlden. Det är en lång resa till nästa år. Mitt stora mål är OS 2020 och att nå pallen, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer