Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström avstår kortbane-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström avstår kortbane-VM i december. Det bekräftar den svenska simstjärnan för SVT Sport.

– Jag bestämde mig för ganska länge sedan, säger hon.

Det har varit en följetong under hösten, om Sarah Sjöström ska avstå eller ställa upp i kortbane-VM i Kina. Nu har hon bestämt sig – hon kommer inte att ställa upp.

– Jag hade redan bestämt mig för ganska länge sedan, att satsa på världscupen. Jag känner att jag vill vara väldigt förberedd om jag åker på ett VM, och det kommer jag inte vara, säger Sjöström till SVT Sport.

Världscupen avslutas i Singapore den 17 november och Sjöström som vann totala världscupen i fjol har chans att försvara sin titel. Hon leder i totalen med tre tävlingar kvar, nästa deltävling är i Peking nästa vecka och inleder intensiva tävlingsveckor.

– Världscupturnen kommer vara tre veckor lång så blir det väldigt tufft att då åka hem och ladda om på två veckor och sen åka direkt till ett VM.

– Det var inget svårt beslut, det går ju ett VM i långbana i sommar, det är det stora målet.

I stället kommer hon fortsätta sin satsning på världscupen och det mer långsiktiga målet VM i långbana i Sydkorea i sommar.

– Full satsning mot sommarens VM. Det är där jag vill vara som bäst, skriver Sarah Sjöström på Instagram.

SVT sänder kortbane-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.