Sarah Sjöström till final på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

På 100 meter fjäril simmade Sarah Sjöström långsammare för varje lopp.

På 100 meter fritt har det börjat åt andra hållet.

Efter en stark målgång blev hon tvåa i sin semifinal – och är klar för final.

Och tiden: Nio hundradelar bättre än i går.

Sarah Sjöström är klar för morgondagens OS-final på 100 meter frisim.

Hon öppnade snabbare än i gårdagens försökslopp, men var ändå bara femma efter halva loppet. Men, precis som i går ökade hon tempot på andra halvan av loppet, och efter en fin målgång blev hon tvåa på tiden 52,82 – nio hundradelar snabbare än gårdagens försökslopp. Och ännu bättre tänker hon simma i morgon.

Tokyo 2020

– Min snabbaste simning ska komma i finalen, säger hon till Aftonbladet.

Coleman utslagen

Sjöströms tid var totalt sett den fjärde bästa semifinaltiden. Snabbast var Hongkongs Siobhan Bernadette Haghey, som vann den andra semiffinalen på den asiatiska rekordtiden 52,40.

– Jag är så otroligt nöjd. Jag såg tiderna i den första semifinalen och de simmade så otroligt snabbt. Det blev ungefär samma tid som i försöket, några hundradelar snabbare, och det är jag glad över, säger Sarah Sjöström.

Sjua på 100 fjäril

Finalen blir Sjöströms andra detta OS. På 100 meter fjäril gick det långsammare i varje lopp, och hon avslutade med att bli sjua i finalen – där hon hade ett guld att försvara. På denna distans, 100 meter frisim, har hon ett brons att försvara från Rio.

– Det är en riktig fajt. Det är simningens Formel 1, då det handlar om så små marginaler. Det gäller att hålla i och göra en bra tid även där. Jag hoppas kunna simma på den tiden jag gjorde i lagkappen, det är målet, säger Sjöström till Aftonbladet.

För Michelle Coleman blir det dock ingen final i morgon. Hon hade bara den 14:e bästa tiden (53,73), och var därmed långt från final.

ARKIV: Sjöström missade medalj (26 juli):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet