Sophie Hansson är klar för OS-final på 100 meter bröstsim. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sophie Hansson till OS-final på 100 meter bröstsim

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson, 22, är klar för sin första OS-final.

Ett par minuter efter att storyasystern Louise blivit femma på 100 meter fjäril gick Sophie till final på 100 meter bröstsim.

– Jag är nöjd, det kändes bra, säger hon.

Sophie Hansson slutade tvåa i sin semifinal, och när även den andra semifinalen var avklarad kunde hon konstatera att hennes 1.05,81 var femte bästa tid totalt i semifinalerna.

– Jag är nöjd, det kändes bra, säger hon till Kanal 5, och berättade senare att hon tror att hon behöver göra vissa förbättringar för att kunna slåss om en medalj i finalen:

Tokyo 2020

– Jag tror att jag måste öppna nån tiondel snabbare för att vara med och slåss om medalj.

”Blir jätteglad”

Precis innan loppet fick hon alltså se sin storasyster imponera i finalen på 100 meter fjäril, då hon satte personligt rekord och slutade femma. En bra uppladdning.

– Det klart att jag blir jätteglad att det går så bra för de andra svenskarna och min syster.

Sophie Hansson har, precis som storasyster Louise, visat superform under OS. I försöken satte hon svenskt rekord med tiden 1.05,66.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet