Tonåringen laddar för OS-debuten

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Emelie Fast chockade alla, och framförallt sig själv, när hon kvalade in till OS på 100 meter bröstsim på långbane-EM i Budapest. Nu är hon redo för sitt första OS.

– Jag vill såklart göra mitt bästa och se vart det leder, säger hon.

På långbane-EM i Budapest stod Emelie Fast för ett riktigt kanonlopp på 100 meter bröstsim. Hon gick i mål på tiden 1.06.64 och sänkte inte bara sitt personbästa med två sekunder utan klarade även kvalgränsen till OS med två tiondelar.

– Det är helt obeskrivligt, det går inte att beskriva. Det var verkligen en helt magisk känsla att se den där tiden med mitt namn och inse att jag ska till OS, säger hon till SVT Sport.

Tokyo 2020

17-åriga är yngst i den svenska simtruppen i OS. Och hoppas kunna förbättra sitt personliga rekord i Tokyo men också se och lära inför framtida mästerskap.

– Jag ska försöka gå in med samma inställning som i EM och göra min egna grej. Jag vill såklart göra mitt bästa och se vart det leder, säger Fast.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet