Vansbrosimningen 2019 Foto: TT Nyhetsbyrån

Vansbrosimningen 2021 ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Klassikern Vansbrosimningen blir inte av i år heller, på grund av coronapandemin.

– Rådande restriktioner gör det i praktiken omöjligt för oss, säger Tomas viker, generalsekreterare för Vansbrosimningen.

För andra året i rad ställs Vansbrosimningen in på grund av rådande coronapandemin.

– Vi ställer in Vansbrosimningen på grund av rådande restriktioner som i praktiken gör det omöjligt för oss att erbjuda ett arrangemang, men vi ställer också in med respekt för den hårt belastade sjukvården. Vi vill inte riskera att bidra med mer börda för dem”, säger Tomas Viker, generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Corona och idrott

Kan genomföra ”Home Edition”

På Vansbrosimningens hemsida står det att beslutet har fattats efter tät dialog med smittskyddsläkare, Länsstyrelsen, polisen samt den lokala sjukvården i Vansbro.

”Även om vi kan se ljuspunkter med vaccinationer och en nedåtgående kurva i smittspridning, dödsfall och inlagda patienter på intensivvården räcker inte tiden till”, skriver man.

Vansbrosimningens lopp skulle ha genomförts under helgerna 2–4 juli och 9–11 juli, samt elitsimtävlingar 20–21 augusti.

Cirka 3 800 deltagare var redan anmälda. De kan antingen flytta sin anmälan till nästa år eller få tillbaka halva avgiften och i stället genomföra Vansbrosimningens ”Home Edition”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet