Supertalangen Sky Brown i våldsam krasch Foto: Privat: Sky Brown

Skatelöftet Sky Brown återställd efter den brutala kraschen

Uppdaterad
Publicerad

Tolvåriga skateboardtalangen Sky Brown kraschade brutalt i juni förra året.

Nu är brittiska superlöftet fullt återställd och siktet är inställt på OS-debut i Tokyo – där skateboard är med på programmet för första gången.

– Jag känner mig starkare nu. Olyckan har fått mig att vilja satsa ännu hårdare och den har visat mig att även om du faller så måste du upp igen, säger Brown.

Det var under en träning i Kalifornien som hon flög av rampen och föll handlöst – från flera meter – och landade på huvudet. Brown flögs till sjukhus och var medvetslös när hon anlände. Där konstaterades att hon drabbats av flera skallfrakturer och att hon brutit både vänster handled och hand.

– Det har varit en tuff tid efter olyckan. Mina föräldrar ville inte att jag skulle fortsätta skejta och min bror, som såg hela olyckan bakom rampen, har haft det jobbigt. Nu är jag tillbaka på skateboarden och det är ju bra.

Tokyo 2020

Tolvåringen drömmer stort. Hon kan nämligen bli aktuell för ännu en OS-gren.

–Jag älskar att surfa lika mycket som att skejta. Jag hoppas kunna delta i båda sporterna på nästa OS, i Paris 2024, avslöjar Brown.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet