Sandra Näslund. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund missar tävlingarna på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Sandra Näslund skadade knät på träning inför säsongen och har missat alla världscuptävlingar hittills. Hon hoppades vara tillbaka till tävlingarna i Idre nästa vecka – men så blir inte fallet.

– Det har jag nu börjat acceptera att jag inte kommer att vara, säger Näslund till SVT Sport.

Det var på en träning i schweiziska Laax i slutet av november som Sandra Näslund skadade knät. Sedan dess har det varit rehabträning på schemat och efter en seg start på återhämtningen så har det gått bättre på sistone.

– Det är hoppfullt. Det har gått ganska mycket framåt nu senaste veckan, så det känns ändå bra. Sedan är det väl en liten bit kvar tills jag är tillbaka och kan tävla i skicross. Jag hoppas ändå kunna komma igång med lite skidåkning rätt snart, säger hon.

Näslund, som är regerande mästare i totala världscupen, berättar om skadeperioden:

– Det har varit ganska ovisst. Jag har inte vetat hur snabbt eller långsamt det kommer gå. Det har varit tufft. Jag har fått ta dag för dag.

”Det vore sjukt häftigt”

Istället för världscuptävlingarna i Idre så siktar Näslund nu mot ett eventuellt VM på samma ort. Sedan VM i Kina ställdes in så finns nu möjligheten att Sverige tar över värdskapet.

– Det siktar jag på och jag hoppas verkligen att det blir ett VM i Sverige och Idre. Det vore sjukt häftigt. Vi vet sedan tidigare att Idre är bra på att arrangera skicross-tävlingar och vi svenskar har många fina resultat där. Det vore verkligen häftigt med ett VM på hemmaplan, säger Näslund.

Men det är förstås inte säkert att hon kan stå på startlinjen om det blir VM på hemmaplan.

– Jag vet inte hundra att jag kommer kunna tävla i vinter, men jag jobbar fortfarande för det och jag tror fortfarande på det.

”Tufft de första tävlingarna”

Trots Näslunds frånvaro har Sverige haft en succéartad start på skicross-säsongen med vinster för David Mobärg, Viktor Andersson och Alexandra Edebo som just nu återhämtar sig från en svår krasch.

För Näslund har det varit dubbla känslor i tv-soffan.

– Det var tufft de första tävlingarna. Såklart kul att se att det går bra för laget, men tufft att sitta hemma och veta att man var i bra form och att man hade kunnat vara med där uppe och fajtas.

KLIPP: Näslund: ”Som knivar som högg i knät”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.