Näslund fullbordade succéhelgen i hemmabacken

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen i ski cross-världen som kan mäta sig med Sandra Näslund just nu.

Under söndagen tog hon helgens andra seger helgen i Idre – sin nionde totalt för säsongen.

I herrfinalen körde David Mobärg in på en fin andraplats.

Det blev dubbelseger för Sandra Näslund i helgens hemmatävlingar i Idre. Hon var överlägsen hela vägen fram till finalen och väl där var hon först över mållinjen – igen.

– Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre. Jag åker skidor och det går väldigt snabbt just nu, säger Sandra Näslund till SVT Sport. 

Näslunds storform fortsätter och är därmed en stor guldfavorit inför OS i Peking.

– Det är kul, jag är i väldigt bra form just nu. Jag vet att det kommer vara tufft på OS och i den banan men det känns väldigt bra just nu med den åkning som jag har i mig. Får jag allt att stämma så har jag alla möjligheter att vara med och fajtas om förstaplatsen där, säger Näslund.

Hon leder totala världscupen överlägset. De dubbla segrarna betyder att hon i princip säkrat totalen.

– Cupen blir inte hundraprocent säkrad men det är i praktiken klart om hon vinner båda tävlingarna, säger förbundskapten Eric Iljan till SVT Sport.

Edebos otäcka krasch

Även Alexandra Edebo tog sig till final men väl där kraschade hon. Hon låg precis bakom österrikiskan Katrin Ofner som föll efter ett hopp. Edebo hade ingen chans att parrera och drogs med i fallet.

Hon låg kvar efter kraschen och en pulka kördes dit. Edebo kunde dock ställa sig upp och gå till den med stödhjälp och efter tävlingen ko lugnande besked.

– Hon är lite blåslagen och kommer att vila de närmaste dagarna. Vi kommer inte att göra någon röntgen utan vi ser hur dagarna utvecklas, säger Eric Iljas ger till SVT Sport.

Fransyskan Jade Grillet-Aubert låg länge fyra i loppet. Men efter kraschen framför henne kunde hon glida in på en andraplats.

David Mobärg på pallen

På herrsidan tog sig David Mobärg till final. Ett dramatiskt slut där det blev en millimeterkamp mot schweizaren Ryan Regez. Men Mobärg räckte inte riktigt fram och slutade på en andraplats.

– Tyvärr, det var han som var först den här gången. Men det är superkul med en pallplats, och på hemmaplan här i Idre, säger David Mobärg. 

Schweizaren vann och på tredje plats kom fransmannen Francois Place. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.