Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör landslagstränare Johannes Lukas berätta om valet att inte kalla in ersättare till Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Björndalen med svidande kritik mot Sverige: ”Det är löjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg har blivit sjuk och måste med största sannolikhet stå över onsdagens distanslopp i VM.

Men någon ersättare kommer Sverige inte plocka in – något som förvånar den norske skidskytteexperten och åttafaldige OS-guldmedaljören Ole Einar Björndalen.

– Det är löjligt att de inte tar in Stina Nilsson, säger norrmannen till TV2.

Elvira Öberg missade söndagens jaktstart på grund av en förkylning och mycket talar för att hon inte kommer till start i onsdagens distanslopp över 15 kilometer i Oberhof.

Någon ersättare är dock inte på väg in.

– Vi har tre möjligheter i Johanna Skottheim, Tilda Johansson eller Stina Nilsson. Det är som innan, det är inte lätt att ta sig hit. Och Tilda är sjuk hemma, Johanna är precis tillbaka efter sjukdom och Stina har precis börjat ett nytt träningsblock och är inte heller helt redo för en distans. Men vi kommer utvärdera situationen under veckan, om vi behöver skicka hit någon till stafetten, sa den svenske förbundskaptenen Johannes Lukas i går.

Ett beslut den norske OS-hjälten och skidskytteexperten Ole Einar Björndalen inte kan förstå. Han anser att Johannes Lukas borde ringa in Stina Nilsson omgående.

– Det är löjligt att de inte tar in henne. De måste kunna förbereda sig för att kunna leverera så bra som möjligt i stafetten om hon skulle behövas där, säger Björndalen till norska TV2.

SE ÄVEN: Bronsrysaren: ”Jag vågar inte kolla bakåt här”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Sebastian Samuelsson – sekvens för sekvens – om det stora dramat där han knäckte två norrmän och säkrade bronsmedalj på skidskytte-VM Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.