Johannes Thingnes Bö. Foto: Bildbyrån.

Då avslutar Johannes Thingnes Bö sin karriär

Uppdaterad
Publicerad

Han planerar inte att göra som Ole Einar Björndalen.

Johannes Thingnes Bö tänker sluta när han är 33 år gammal.

– Jag kommer att hålla på till 2026, sedan är det över, säger Thingnes Bö till TV2.

Ole Einar Björndalen var 44 år gammal när han avslutade sin skidskyttekarriär. Så länge kommer inte Johannes Thingnes Bö att vara skidskytt på elitnivå.

– Nej. Jag tänker att när jag är 33 år så är det på tiden att livet börjar handla om något annat än elitidrott. Och då har jag haft en lång karriär, säger Thingnes Bö.

– Jag kommer att köra på till 2026, sedan är det över. Jag tror att åren kommer att gå fort eftersom min motivation bara blir starkare.

”En naturlig tid att ge upp”

Thingnes Bö, som snart fyller 27 år, har varit en av de bästa skidskyttarna de senaste åren. Han har tagit VM-medaljer och OS-medaljer.

– Jag tror att OS 2026 i Italien blir fantastiskt. Det blir slutpunkten. Det är inte aktuellt att sluta innan dess. Det kommer att vara en naturlig tid att ge upp, då är jag 33 år.

KLIPP: Det här är supersprint i skidskytte (20 april, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.