Dubbelbommande Elvira Öberg på pallen

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg var ännu en gång snabb i spåret.

Men två bommade skott gjorde att segerchanserna försvann.

Och för andra tävlingen i rad blev det en tredjeplats.

– En skön känsla, säger hon.

Elvira Öberg har gång efter annan imponerat med en väldigt snabb skidåkning den här vintern.

Skyttet har dock varit sisådär i flera lopp. Bland annat bommade hon tre skott i förra veckans sprint, och var bara femte bästa svenska inför söndagens jaktstart.

Två bom i dag

Men där blev det ”bara” en bom på 20 skott, och en tredjeplats.

En tredjeplats blev det även i dagens sprint, i franska Annecy. Detta efter två bom. Båda dessa kom på det första, liggande, skyttet, vilket gjorde att hon efter det skyttet inte var bättre än 60:e åkare, trots att hon var snabbast av alla till vallen.

– Jag hörde att jag hade kant ut i ”liggen”, och jag börjar samla på mig några såna. Det är lite surt, säger hon till SVT Sport.

Felfritt av toppduon

Men efter fortsatt snabb åkning, och fullt stående skytte, slutade hon trots det trea. Hon var 15,4 sekunder efter segrande Marte Olsbu Röiseland, och blott sju tiondelar efter Anais Bescond. Båda dessa stod för ett felfritt skytte.

– Jag gjorde det jag skulle i dag, säger en nöjd Röiseland till SVT Sport.

”En skön känsla”

Och Elvira Öberg var nöjd med sin tredjeplats.

– Det är en skön känsla att kunna kliva upp på pallen trots att det är, vad jag känner, bara ett stabilt lopp. Det ger självförtroende. Det ger ju ett väldigt lugn, jag kan ställa mig på startlinjen och behöver bara göra mitt bästa och behöver inte få till ett perfekt lopp för att det ska räcka väldigt långt, säger hon, och fortsätter:

– Att ha med sig det från start ger mig en väldig trygghet.

”Tungt i dag”

Näst bästa svenska blev Linn Persson, som efter ett felfritt skytte slutade åtta, 39,9 sekunder efter den norska segraren Röisealnd.

– Det var tungt i dag. Tråkigt, när jag skjuter bra, att jag sliter med skidåkningen. Det är som att handbromsen ligger i i dag, säger Persson till SVT Sport, som alltså ändå nådde en topp tio-placering:

– Det är ju tack vare att det är skidskytte, det går att göra det bra ändå. Men det blir inte ett topp-toppåk när man inte åker längdåkning fort nog. Det är synd, när formen känns så bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.