Björn Ferry. Foto: Bildbyrån

Björn Ferry: ”Ser jättebra ut”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna slutar totalt fyra i nationscupen i skidskytte – vilket är bättre än förra säsonmgen. SVT Sports expert Björn Ferry tycker också att framtiden ser ljus ut till skillnad för herrarna.

– Det ser jättebra ut på både bredden och toppen, säger han.

Förra året tog Hanna Öberg VM-guld i distans och i stafetten tog Sverige ett silver. Trots att det bara blev ett brons under årets VM i Antholz menar Ferry att säsongen som helhet har varit bättre.

– Ser vi damsidan som helhet så slutade de sexa i nationscupen i fjol och fyra den här säsongen. Det är egentligen bättre och ändå tycker man att de gjorde det bättre förra säsongen. Men det var VM som var så fantastiskt med medaljer och guld, säger Björn Ferry och fortsätter:

– Det enda som skiljer är att Hanna Öberg inte träffade ståskotten under VM. Skulle hon ha gjort det hade vi haft en annan berättelse.

Ljus framtid

Ferry tycker också att framtiden ser ljus ut för de svenska skidskyttedamerna.

– Det ser jättebra ut på både bredden och toppen. Damerna har en mycket bättre situation än vad herrarna har. Fler är bättre, en bättre sparringsituation och alla damer är väldigt drivna. Det är en tillgång att vara med i ett sådant lag där alla blir bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.