Fyra bom för ledsen Emilien Jacquelin: ”Är deprimerad”

Uppdaterad
Publicerad

Emilien Jacquelin ligger tvåa i den totala världscupen.

Men i dag sköt han fyra bom och hamnade långt ner i resultatlistan.

Efter tävlingen var han riktigt dämpad.

– Mentalt är jag inte normal just nu. Jag känner mig deprimerad, säger han.

Franske Emilien Jacquelin hade en tuff jaktstart i Oberhof förra veckan, med fyra bom och ett fall från 2:a till 17:e plats.

I dag, i sprinten i Ruhpolding, blev det ånyo fyra bom – och slutade först på 53:e plats. När han efter tävlingen kom fram till SVT Sports mikrofon var det en väldigt dyster skidskytt som talade.

– Det var en tuff dag. Idag vet jag inte vad som hände. Jag känner mig väldigt trött sen Oberhof, och mentalt är jag inte normal just nu. Jag känner mig deprimerad. Det är riktig svårt att hålla sig lugn och fokusera på skjutvallen, säger han, och förklarar att just jakstarten i Oberhof fortfarande plågar honom:

– Jag var riktigt ledsen efter jaktstarten förra veckan. Jag är en person som inte är så självsäker, så när det går dåligt är det svårt för mig att komma tillbaka som om inget hänt. Jag behöver tid och mer tid för att komma tillbaka starkare.

”Kände mig inte bra”

Nu kan han göra justeringar i sin uppladdning inför OS.

– Planen var att tävla varje tävling. Men med denna form så... Jag kände mig inte bra på skjutvallen. Så jag kanske förederar att åka hem och ta det lugnt innan OS. Jag får prata med min tränare. Men just nu är jag missnöjd och ledsen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.