Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Här är stafettlagen i Otepää

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit ut sina lag till mixedstafetterna i skidskytte i Otepää. Då får Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg åka singelmixedstafetten.

Sveriges lag i mixedstafetten: Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Linn Persson och Elvira Öberg.

– Att Elvira skulle ta sistasträckan kändes givet då hon är så pass åkstark och en bra avslutare. Och ”Ponsi” är för stark för att åka förstasträckan, så då fanns det inte så många alternativ kvar, säger tränaren Mattias Nilsson till SVT Sport.

Sveriges lag i singelmixedstafetten: Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg.

– Sebastian och Hanna har ett väldigt fint facit ihop, så det vägde vi förstås in. Även om jag vet att Sebastian hade varit revanschsugen på mixstafetten också efter fjärdeplatsen på OS, säger Nilsson.

Elvira Öberg, som vann dagens masstart, åker alltså i den vanliga mixedstafetten. Dagens bästa herråkare, Sebastian Samuelsson, väljer man att ställa upp med i singelmixedstafetten.

Var det en svår uttagning?

– Det var rätt givet vilka som skulle åka, sedan är det alltid en dialog fram och tillbaka kring vem som kör vad.

KLIPP: Elvira Öberg: ”Skönt att kliva högst upp på pallen igen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.