Hanna Öberg på pallen i jaktstarten

Hanna Öberg tog sig upp till pallen i jaktstarten i Oberhof. Hon slutade tvåa bakom förhandsfavoriten Marte Olsbu Röiseland, som även leder den totala världscupen.

– Jag är jättenöjd att jag får till ett bra skytte i de här förhållandena. Det känns riktigt skönt. Det var viktigt, säger Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg stod för en jättefin instats då hon tog sig upp från en niondeplats till säsongens tredje individuella pallplats.

Hon gick ut 34 sekunder efter Röiseland. Den första bommen kom i andra skyttet, men efter skytte nummer tre var hon uppe på en andraplats.

I det avslutande skyttet bommade alla som var med i segerkampen och det gjorde att Röiseland vann 33 sekunder före Hanna Öberg. Trea kom Dzinara Alimbekava från Belarus.

– Det känns väldigt bra att få kliva upp på pallen i dag. Jag var less på att skjuta dåligt. Nu blir det kul att komma till Ruhpolding nästa vecka, säger Hanna Öberg.

– Jättefin tävling av Hanna. Imponerande lopp, säger SVT Sports expert Helena Ekholm om Öbergs 25:e pallplats i karriären.

Näst bästa svenska var Hannas lillasyster Elvira Öberg som kom sjua, 1,43 efter vinnaren. Hon vurpade tidigt, men imponerade i åkningen. Mona Brorsson tog säsongens första topp tio-placering då hon kom just tia.

Stina Nilsson hade en plats bland de tio främsta inom räckhåll, men bommade tre skott bägge av de stående skyttena. Hon slutade därmed 44:a.

Flera svenskor visade fin form i åkningen. Hanna Öberg var trea i åktid, Mona Brorsson sexa och Elvira Öberg åtta trots nämnda vurpa.