Samuelsson hyllas av tränaren: ”Världsklass”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson visade mental styrka då han blev tvåa i jakstarten efter att ha dragit på sig två straffrundor i mixedstafetten dagen innan. Då hyllas han av landslagstränaren Johannes Lukas.

– Det är världsklass, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson gick ut 54 sekunder från ledning, men tog sig sakta men säkert uppåt i fältet. Till slut var han med i kampen om segern och slutade tvåa.

Det efter att under lördagen ha skjutit bort Sveriges segerchanser i mixedstafetten i tyska Oberhof.

– Jag är väldigt nöjd med revanschen som Sebastian tar. Jag tror det är viktigt att man kan ha en dålig dag som igår och sedan göra det bättre och vara hungrig. Det var han verkligen idag. Han var bestämd och väldigt fokuserad. Han blev inte påverkad av vad de andra grjode. Det är världsklass, säger Johannes Lukas.

Svenskarna är nedtränade med tanke på OS. Trots det hade Samulesson ändå sjundebästa åktid i jakstarten.

– Jag är egentligen väldigt nöjd med åkformen. Man ligger inte för långt efter. Jag är optimistisk att det blir mycket bättre nästa vecka också, säger Lukas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.