Foto: TT Nyhetsbyrån

Klopp fick träffa sin idol – norske skidskytten: ”Som att träffa Muhammad Ali”

Publicerad

Var och varannan dag träffar Liverpools tyske tränare Jürgen Klopp stora fotbollsspelare. Men för den vintersportintresserade stjärncoachen var ett möte med en viss Ole Einar Björndalen större än det mesta.
– Han är på min bucketlist. Så nu kan jag kryssa för den rutan. Det är som att träffa Muhammad Ali i boxning. Björndalen är skidskytte, säger Jürgen Klopp till norska TV2.

Han fick se Lionel Messi på nära håll för bara en vecka sedan. Men när Liverpools tyske tränare Jürgen Klopp fick träffa en av de största någonsin i skidskyttevärlden, norske legendaren Ole Einar Björndalen, var det större.

Klopp: ”Min dröm var att vara med i vinter-OS”

Klopp, uppvuxen i ett litet samhälle i bergsområdet Schwarzwald i sydvästra Tyskland, blev tidigt en vintersportfantast.

– Jag har växt upp med vintersport. Jag kommer från svartskogen i Tyskland. Vi hade mycket snö då när jag var yngre, så jag kände tidigt till alla vintersporterna. Jag är ett fan av sport. Min dröm var att en gång vara med i vinter-OS, berättar Klopp för norska TV2.

När skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen, åttafaldig OS-guldmedaljör, besökte Klopp i Liverpool blev det ett möte med en idol.

”Som att träffa Muhammad Ali”

– I England har de ingen koll på skidskytte. De undrar vem denne nordman är, men när jag hörde det sa jag: ”Jag vill träffa honom, var och när kan jag göra det?”. Han är faktiskt på min bucketlist. Så nu kan jag kryssa för den rutan. Det är som att träffa Muhammad Ali i boxning. Björndalen är skidskytte. Till engelsmännen sa jag att han är Franz Beckenbauer, Pele och Bobby Moore i en och samma person, säger Klopp.

– Han är en av de bäst tränade utövarna jag har sett. Som utövare var han enastående. att kunna vara så länge på toppen när yngre utövare, som borde vara hungrigare, jagar dig, det är otroligt. Han har 13 OS-medaljer och över 40 VM-medaljer. Många klarar inte att vinna en enda medalj. Att han gjorde det gång på gång gjorde honom så speciell, fortsätter Klopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer