Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Norsk dominans i jaktstarten – Samuelsson bäste svensk

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bös supervecka fortsätter.

Han dominerade i jaktstarten och tog sin tredje seger på tre lopp i Hochfilzen – 47 sekunder före tvåan Sturla Holm Lägreid.

Sebastian Samuelsson var bäste svensk på nionde plats.

Det var svåra utgångslägen för svenskarna i kampen om en pallplats i jaktstarten i Hochfilzen – och med tre respektive två bom för Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson var topplaceringarna utom räckhåll.

– Jag hade behövt träffa åtminstone ett skott till, men allt som allt gör jag det bra, säger Samuelsson till SVT Sport.

Johannes Thingnes Bö hade stor marginal från start efter sin fina sprint och tog väl tillvara på utgångsläget. När det bara blev en bom i sista skyttet var saken klart för norrmannen.

Avancerade tio platser

I mål var han avstannande 47 sekunder före landsmannen Lägreid. Trea blev Emilien Jacquelin. Bö leder nu den totala världscupen med stor marginal före just Lägreid och Jacquelin.

– Jag är väldigt nöjd med de två första veckorna. Men det kommer en vecka nästa vecka också så jag tänker redan på den, säger Thingnes Bö till SVT.

”Varit lite varannan dag”

Ponsiluoma och Samuelsson gick ut ihop efter sista skyttet och gjorde upp om titeln bästa svensk för dagen. Samuelsson gick vinnande ur den striden och slutade nia, efter att ha klättrat tio platser från sin startposition.

– I spåret har jag varit lite varannan dag. Men i dag är jag nöjd. Jag går ett bra spurtvarv, så idag kände jag mig stark, säger Samuelsson.

Jesper Nelin blev 21:a och Peppe Femling 28:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.