Martin Ponsiluoma och svenskarna var långt efter Quentin Fillon Maillet. Foto: Bildbyrån/TT

Ny svensk medaljmiss i skidskyttet – Fillon Maillet vann

Uppdaterad
Publicerad

Sverige jagar alltjämt första OS-medaljen i skidskyttet.

I herrarnas 20 kilometer missade man pallen på nytt. I stället var Quentin Fillon Maillet, trots två bom, snabbast och knep OS-guldet.

– En bom mindre så hade det varit ett väldigt bra race, säger Martin Ponsiluoma i Discovery+ efter tre bom.

Det franska fenomenet ingick i mixedstafettlaget som tog silver i lördags. I dag följde 29-åringen upp det med en ädlare valör.

Johannes Thingnes Bö stod, precis som Fillon Maillet för två bom, men fick nöja sig med en bronsmedalj då en felfri Anton Smolski knep silvret.

OS i Peking 2022

Quentin Fillon Maillet har en strålande världscupsäsong bakom sig, som han toppar inför fortsättningen efter Peking-OS.

Ingen svensk topp tio

För svensk del gick det desto tyngre.

Martin Ponsiluoma öppnade piggt i spåret, men väl inne på skjutvallen blev det två bom i första liggande för 26-åringen. Det följde han dock upp med felfritt skytte i stående. Men efter ytterligare en bom i sista skyttet missade Ponsiluoma, som bäste svensk, topp tio – och blev två och en halv minut efter Fillon Maillet.

– Det var bättre i dag. Jag var väldigt offensiv i början, jag tänkte att jag måste försöka här på OS. Sedan är jag väldigt nöjd med arbetet, att det bara slutar på tre bom. Det är bland det bästa jag har gjort den här säsongen, säger Ponsiluoma.

Sebastian Samuelsson slutade på 30:e plats (+4,04) efter tre bom och en tyngre dag i skidspåret. För Peppe Femling blev det en 40:e plats (tre bom) och Jesper Nelin (fem bom) slutade på en 64:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet