Foto: Bildbyrån

Förklaringen till starka avslutningen – tackar Nelin

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma var felfri på skjutvallen och snabb i spåret.

Efter succéloppet avslöjade han orsaken till den starka avslutningen: Jesper Nelin.

– Jag visste att andra och tredje varvet skulle bli tuffare. Men det gick bra, jag tyckte det var jobbigt men jag fick jaga Jesper i slutet så det var kul, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

Martin Ponsiluoma levererade som bäst när det gällde. Vid VM-sprinten tog han sin första seger någonsin. Efter fullt skytte och full fart i spåret fick han kliva högst upp på pallen.

Han plockade Sveriges första individuella VM-guld på herrsidan sedan 1958.

Efteråt berättade han att det var jobbigt i spåret. Men att han höll farten uppe genom att jaga lagkamraten Jesper Nelin.

”Det var kul”

– Det är lätt i början av banan så jag försökte ligga på bra, men kontrollerat. Jag visste att andra och tredje varvet skulle bli tuffare. Men det gick bra. Jag tyckte det var jobbigt, men jag fick jaga Jesper i slutet så det var kul, säger Ponsiluoma.

– Jag pratade med Johannes Lukas (tränaren) och pappa i går och vi hade som plan att trycka på andra och tredje varvet. Vi tänkte att det är där man kan ta tid. Så jag försökte bara kriga på fortare och fortare i dag – och det gick hem.

KLIPP: Se när Martin Ponsiluoma tar VM-guld i sprint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.