Öberg inte orolig efter Pichlers avsked: ”Spelar egentligen inte så stor roll”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichler slutar som förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget i och med att säsongen är slut. Men Hanna Öberg är inte orolig för ett eventuellt tomrum efter tysken.
– Jag vet vad som krävs, säger Öberg till SVT Sport.

I runt 20 år har Wolfgang Pichler varit mannen bakom de svenska skidskytteframgångarna. Men Hanna Öbergs världscupseger i Holmenkollens masstart under söndagen blev det sista som tysken fick njuta av som förbundskapten.

Pichler har tidigare aviserat att den här säsongen är den sista i den rollen, samtidigt som det mesta talar för att han blir kvar i landslaget i någon slags roll.

”Litar på min egen drivkraft”

Hanna Öberg är den i särklass största skidskyttestjärnan i Sverige just nu, med bland annat tre VM-medaljer i vinter. Hon är inte särskilt orolig för att Pichler ska lämna ett tomrum efter sig som inte går att fylla.

– Jag känner att det spelar egentligen inte så stor roll. Jag har förtroende för dem som vi har i landslagsverksamheten i nuläget. Med den förändring som kommer med att Wolfgang inte kommer vara kvar så är jag inte särskilt orolig, säger hon till SVT Sport.

– Jag vet att det har funkat väldigt bra för mig med Wolfgang och allt det, samtidigt litar jag mest på min egen drivkraft att göra jobbet och fortsätta utvecklas. Så jag tror det kommer bli bra.

Är du mycket din egen chef?

– Eh, nja. Med Wolfgang är det svårt att vara det. Men jag vet vad som krävs. Det är hårt arbete och man måste vara ambitiös och noggrann, och det är jag.

Hur vill du att Wolfgangs inblandning i landslaget ska se ut nästa år?

– Det är svårt för mig att svara på. Jag vet inte vad han själv vill ens.

Vill du ha kvar honom som någon rådgivare?

– Alltså, det är upp till honom. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer