Hanna Öberg sköt bort sig i jaktstarten. Foto: TT

Öberg: ”Jag känner inte igen mig i min kropp”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg fick ingen revansch efter VM-sprinten.

I jaktstarten slutade hon på 13:e plats efter långsam åkning och tre bom.

– Det funkar inte. Jag känner inte igen mig i min kropp, säger Öberg till SVT Sport.

Norska stjärnan Tirill Eckhoff har inlett skidskytte-VM i Pokljuka strålande och tog sitt tredje guld av tre möjliga i mästerskapet.

Det blev en överlägsen seger i jaktstarten efter totalt två bom.

För svenskorna blev det precis som i sprinten ingen fullträff.

”Räcker inte till”

Hanna Öberg, som gick ut som tia, hade inte farten i spåret och två bom i det tredje skyttet saboterade medaljchanserna. Hon landade på totalt tre bom och 13:e plats, nästan två minuter efter.

– Jag känner att jag är distraherad av mig själv inför första stående. Framför allt på tredje varvet är kroppen inte alls där jag vill ha den. Jag tror att jag blir lite störd av det in till skyttet. Skyttet är det egentligen inget fel på. Det är åkningen som stör mig mest, säger Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg var över minuten långsammare i spåret än snabbaste åkare Julia Simon och till exempel 40 sekunder långsammare än sin syster Elvira.

– För Hannas del räcker det inte till åkmässigt. Den riktiga toppformen som vi vet att Hanna har i sig verkar hon inte ha nu på VM. Det får ske någon form av mirakel inför distanstävlingen om några dagar, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Hon beskriver det själv som att det helt enkelt inte funkar.

– Jag känner inte igen mig själv i min kropp. Det går inte. Jag var besviken att jag inte lyckades hålla ihop det igår men hade en tro på att det skulle ha vänt idag. Men det har det inte, säger Öberg.

Många bom på svenskorna

Bakom norska segraren Tiril Eckhoff blev österrikaren Lisa Hauser tvåa. Fransyskan Anaïs Chevalier-Bouchet, som var tvåa i sprinten, knep bronset.

Elvira Öberg blev näst bästa svenska på 14:e plats med tre bom totalt. Linn Persson blev 19:e med fyra bom. Mona Brorsson blev 53:a med fem bom.

KLIPP: Tiril Eckhoff tog sitt tredje guld av tre möjliga VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.