Ponsiluoma: ”Det har jag inte känt tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Han har gjort ett jättelyft den här säsongen.

Nu kommer Martin Ponsiluoma till VM med en känsla han aldrig haft tidigare.

– Vet att jag kan fajtas om medaljer, säger han.

Martin Ponsiluoma har etablerat sig i skidskyttets toppskikt. 25-åringen har nått sin största individuella världscupframgång hittills med andraplatsen i Hochfilzens masstart – men det är inte i den distansen som Ponsiluoma har som favorit.

– Det är sprinten. Det är två skytten och lite mindre åkning, jag har gjort många resultat där i vinter, även om jag inte har skjutit så bra, säger Martin Ponsiluoma som med resten av den svenska skidskyttetruppen gör de sista VM-förberedelserna i österrikiska Obertilliach.

VM i Pokljuka, Slovenien, är mindre än en vecka bort. Och när Ponsiluoma blickar mot världsmästerskapet ger han sig själv medaljchans.

– Jag har lite högre förväntningar när jag har gjort de här resultaten. Sedan får man se hur långt det räcker, det är svårt att säga. Men om jag skjuter bra, och åker bra, vet jag att jag kan vara med och fajtas om medaljer. Och det har jag väl inte känt tidigare. Det är nytt.

Skidskytte-VM, som sänds i SVT, inleds den tionde februari och pågår till 21 februari.

Martin Ponsiluoma

Bästa resultaten i världscupen säsongen 2020/2021:

Tvåa i masstarten i Hochfilzen

Trea i sprinten i Kontiolahti

Femma i jaktstarten i Hochfilzen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.