Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Samuelsson berätta om sitt beslut. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson hyllas för draget: ”Väldigt smart”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttevärldscupen fortsätter i USA.

Sebastian Samuelsson betalade extra för en flygbiljett i business class för att skapa de bästa förutsättningarna.

– Det är väldigt smart. Det hade jag också investerat i, säger NRK:s expert Marte Olsbu Röiseland.

Hör Sebastian Samuelsson om beslutet i spelaren ovan.

Tävlingarna i Soldier Hollow i USA kommande helg sker på 1800 meters höjd och dessutom är det åtta timmars tidsskillnad.

Samuelsson pungade ut extra för att i alla fall få en behaglig resa över Atlanten.

–Jag köpte faktiskt en business-biljett för några veckor sedan. För mig handlar det lite om professionalitet, säger Samuelsson till NRK.

”Sebbe har köpt min plats”

Internationella skidskytteförbundet fyllde ett eget plan med idrottare och personal där överblivna businessplatser, värda runt 30 000 kronor, delades ut till åkarna i topp i totalställningen i världscupen.

– Jag ligger nog lite för dåligt till för det. Sebbe har nog köpt min plats. Han har för bra ekonomi, och gillar att spendera pengar, säger lagkamraten Martin Ponsiluoma med glimten i ögat.

”Dyrt”

Norge har sex herrar topp sex i världscupen och Ingrid Landmark Tandrevold som ledare på damsidan. De nobbade att köpa till business-biljetter på förhand.

– Det ska vi inte lägga extra pengar på. De var så pass dyrt. Vi har många åkare i toppen och sparar de pengarna, säger landslagschefen Per Arne Botnan till NRK.

Johannes Thingnes Bö berättar att han själv hade investerat i en business-biljett om han inte hade lett världscupen. Samuelsson ligger tolva i totalen, medan Ponsiluoma är åtta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.