Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson sköt bort Sverige – norsk seger

Uppdaterad
Publicerad

Sverige jagade en pallplats i singelmixedstafetten i världscupen i Pokljuka. Då drog Sebastian Samuelsson på sig tre straffrundor i sitt sista skytte och Sverige slutade tia.

– Det är fruktansvärt dåligt, sämsta skyttet jag gjort sedan jag började i världscupen, säger Sebastian Samuelsson.

För att blanda sig i kampen om pallplatserna behövde Sebastian Samuelsson skjuta snabbt och fullt i sitt sista skytte. Då började han med att bomma de fyra första skotten och han drog på sig tre straffrundor.

– Katastrof. Han brukar vara ganska konsekvent i att oavsett tävling så gör han sitt bästa och gör jobbet. Nu fick jag känslan att han tog en chansning som inte gick hem. Det var inte bra, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Samuelsson växlade som elva till Anna Magnusson, som ersatte Linn Persson på grund av sjukdom, och på sista sträckan körde hon upp Sverige till  tiondeplats.

– Det är fruktansvärt dåligt, sämsta skyttet jag gjort sedan jag började i världscupen. När jag började bomma blev jag osäker. Jag kan inte försvara det på något sätt, det är bara väldigt dåligt. Det är inget som ska hända och ska inte hända igen, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Klar norsk seger

Vann gjorde Norge med Vetle Sjåstad Christiansen och Ingrid Landmark Tandrevold, 41 sekunder före tvåan Frankrike med Antonin Guigonnat och Lou Jeanmonnot. Trea blev Schweiz med Niklas Hartweg och Amy Baserga.

Sverige på tiondeplats kom två minuter och 19 sekunder efter segrande Norge.

– Tuffa förhållanden i dag. Det är tufft med skidskytte när det inte stämmer och det stämde inte för oss i dag, säger Anna Magnusson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.