Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Thingnes Bö och Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Bildbyrån

Johannes Thingnes Bö: ”Skulle bli svårt att slå Kläbo”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö dominerar stort i världscupen och i jaktstarten tog han en ny överlägsen seger. Frågan många ställer sig är hur den norska skidskyttesuveränen skulle klara sig inom längskidor.

– Det skulle bli svårt att slå Kläbo, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

Johannes Thingnes Bö följde upp sin storseger i torsdagens sprint med en ny överlägsen i jaktstarten. I SVT:s chatt frågade många hur norrmannen skulle stå sig i en tävling i längdskidor.

– Han skulle stå sig väldigt bra. Jag tror inte att han rår på de absolut bästa längdåkarna, men han skulle inte göra bort sig. Han skulle vara väldigt högt upp, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

”Skulle bli svårt att slå Kläbo”

Efter dagens jaktstart fick Thingnes Bö frågan om han var intresserad av att köra ett längd-VM.

– Nej. Det är skidskytte som gäller, säger Johannes Thingnes Bö.

Det finns ingen önskan om att åka en stafett i ett längdmästerskap?

– Nej, om jag skulle få frågan så skulle jag säkert tacka ja. Men det är många norrmän som går snabbt på skidor och jag tror att det skulle blivit svårt att slå (Johannes Hösflot) Kläbo till exempel, säger Thingnes Bö med ett skratt.

Det finns några skidskyttar som kört stafett.

– Ja, så är det. Men det finns redan ett så starkt lag, de behöver inte oss och vi behöver inte dem utan vi får prestera i våra egna sporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.