Svenskt ras i sista skyttet – tappade topplaceringar

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson hade chansen på pallen i herrarnas jaktstart men bommade två skott i sista skyttet och hamnade långt efter täten.

Än värre gick det för Martin Ponsiluoma som avslutade med fyra bom.

– Sista serien är helt katastrof, säger han till SVT.

Det såg lovande ut. Sebastian Samuelsson åkte in till det avslutande skyttet som tvåa och kunde med fullt skytte ge Quentin Fillon Maillet en match om förstaplatsen.

Men i stället för segerjakt blev det två bom för Samuelsson som slutade på sjunde plats, 40 sekunder bakom segrande Quentin Fillon Maillet.

– Jag är ganska trött när jag kommer in till stå. Jag vet inte om jag gör rätt val, att jag pushar för hårt. Det är mycket mentalt i de lägena. Ofta klarar jag det men inte i dag, säger Samuelsson.

”Nära fem bom”

Martin Ponsiluoma gick även han in till det sista och avslutande skyttet med chans att kunna nå en framskjuten placering. Då rasade 26-åringen ihop totalt, bommade fyra skott och blev 26:a.

– Det börjar dåligt och jag tror det var kant in, så det var nära fem bom. Sista serien är helt katastrof. Jag är riktigt less, säger Ponsiluoma.

Ponsiluoma säger att det har känts bra fysiskt – vilket det även gjorde i jaktstarten. Men skyttet har varit sämre och han är inte helt nöjd med att den sista världscuptävlingen före OS slutar som det gör.

– Det är tråkigt, man vill göra bra resultat. Jag hade verkligen chansen i sista skyttet att göra ett bra lopp. Det är irriterande. Det har varit mycket dåliga lopp och det har inte riktigt gått min väg. Det är många bra chanser som jag har skjutit bort, säger han.

Näst bästa svensk blev Peppe Femling som fick något av en revansch efter debaclet på skjutvallen i lördagens stafett. Då sköt han flera skott på Norges tavla – i dag blev det två bom och en 19:e plats.

Jesper Nelin blev 47:a och Oskar Brandt 54:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.