Dorothea Wierer hade problem med motivationen efter fjolårets framgångar Foto: Bildbyrån

Världsettans kämpiga väg tillbaka: ”Var så trött”

Uppdaterad
Publicerad

Italienska Dorothea Wierer har länge tillhört den absoluta toppen och har under det senaste året vuxit ut till den bästa. Men publikfavoriten har kommit i tvist med sig själv inför hemma-VM.

– Efter fjolårets framgångar var jag så trött att jag fick problem med motivationen, säger Wierer till finska Yle.

Dorothea Wierer gjorde ifjol sin bästa säsong hittills i karriären. Hon vann sitt första individuella VM-guld och hon tog hem den mest åtråfyllda titeln när hon vann den totala världscupen.

Nästa vecka inleds VM i italienska Antholz, som ligger i samma dal som Wierer är uppvuxen i. Det borde vara en stark motivationsfaktor men 29-åringen har inte haft den bästa uppladdningen.

Skidskytte-VM

– Jag hade problem med motivationen efter förra säsongen. Jag var så trött och jag hade knappt någon tid alls för mig själv. Det dröjde fram till maj innan jag startade försäsongen och formen är inte 100 ännu, men den är okej.

Se hela reportaget med Wierer:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidskytte-VM

Mer i ämnet