Dock City (i lila) under en match i fjolårets SM-vecka. Foto: Bildbyrån

Finaldags i Roller Derby

Uppdaterad
Publicerad

Dock City mot Crime City – känns det igen? Fjolårets SM-final upprepar sig när Göteborg möter Malmö och frågan är om Crime City ska lyckas försvara titeln i en av SM-veckans allra hårdaste kontaktsporter.

– Jag tror att Crime City får det tufft, Dock City har spelat en hel del i USA och de har sett ruskigt starka ut på sin väg mot finalen här i Borås, säger SVT:s gästexpert Julia Wellander.

Förhandsfavoriterna i final alltså, men en rolig uppstickare är Norrköping som sedan förra säsongen, när de kvalade in i elitserien, har haft en stark utveckling och nu få gå bronsmatchen mot Luleå. Oavsett var guldet landar i slutändan så lär det smälla bra i finalen, roller derby är en fullkontaktsport och tacklingar är mer regel än undantag. Upplagt för fajt alltså.

SVT sänder över 80 timmar från årets SM-vecka som är större än någonsin.

Här hittar du alla sändningstider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.