Foto: Bildbyrån

Drömmen om serieseger lever för Dackarna

Uppdaterad
Publicerad

En Piotr Pawlicki i högform och tre femettor i rad. Det räckte för att Dackarna skulle leda med dubbla poängen 28-14 efter sju körda heat. Ett övertag Masarna aldrig kunde ta ikapp. Segern innebär att Dackarna fortfarande har chans att ta hem förstaplatsen i grundserien.

Dackarna vann överlägset mot Masarna med hela 61-29 och har en match kvar i grundserien:  Indianerna hemma på torsdag. Vinner Målilla-laget då tar de sig förbi både Vetlanda och Västervik i tabellen och vinner hela grundserien.

För att vara exakt innebär segern med tillhörande bonuspoäng att Dackarna nu bara är en poäng efter Vetlanda inför stundande möte med Indianerna.

Kvällens bästa förare poängmässigt blev Patryk Dudek med fyra heatsegrar i statistiken. Men inledningsvis var det en annan polack som imponerade. Innan åttonde heatet hade redan Piotr Pawlicki kört hem tre fullpoängare till hemmalaget. Även Oliver Berntzon hade en bra kväll och körde hem tre fullpoängare. Att Dackarna dessutom stod för tre femettor i rad gjorde inte direkt självförtroendet mindre.

För Masarna innebar inte bara kvällen en tung förlust. Laget från Avesta slutar dessutom sist i elitserien den här säsongen, då Rospiggarna slog Piraterna med 51-39 i kvällens andra match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.