Linus Sundström klar för Västervik. Foto: Bildbyrån

Efter svåra kraschen – Linus Sundström klar för ny klubb

Publicerad

I slutet av september kraschade den svenska speedwayföraren Linus Sundström i Polen. De första dagarna efter olyckan var läget livshotande, men efter en operation är han nu tillbaka hemma i Avesta. En lång rehab väntar, men han har redan skrivit på för Västervik i elitserien.
– Denna nya utmaning är mycket motiverande och hjälper mig väldigt mycket genom min långa rehabperiod, säger han till klubbens webbplats.

Den gångna säsongen körde Sundström för Piraterna, polska Rybnik och VIP i allsvenskan. För en månad sedan kraschade han alltså, men prognosen är att han kommer att kunna köra då nästa säsong drar igång.

– Att få chansen att jobba ihop med Linus på klubbnivå ska bli mycket intressant då vi har kamperat ihop under landslaget och jag vet hur målinriktad och professionell han är i allt han gör, säger sportchef Morgan Andersson.

Även Sundström ser fram emot att köra för Västervik.

– Att få representera Västervik speedway 2020 och 2021 känns otroligt spännande och motiverande. Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att både klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning till att komma tillbaka upp i den kapacitet jag vet att jag besitter, säger han.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linus Sundström om den allvarliga kraschen i Polen och när han kommer vara tillbaka på speedwaycykeln igen. Foto: Ann-Louise Julin & Mathias Andersson, SVT / Wybrzeze Gdansk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer