Foto: Bildbyrån

Seger för Piraterna i återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna stod under tisdagskvällen för en återkomst i elitserien som hette duga. I premiärmatchen mot tvåfaldiga SM-vinnaren Smederna var det hemmalaget från Motala som var klart starkast. I 13:e heatet körde en dansk superduo hem lagets fjärde femetta och avgjorde, i en match som slutade 48-42.

Piraterna gick ut starkast redan från start och hade en fyrapoängsledning med 17-13 efter fem körda heat. Då tog Smederna, med VM-bronsmedaljören Fredrik Lindgren i spetsen, en femetta till ställning 18-18.

Men det var inget som fick Motalalaget att vackla. Inför en tapper hemmapublik i stundtals bistert majväder kunde laget, som varit nere och vänt i allsvenskan, gå ifrån igen. Efter heat tio var ställningen 33-27 till hemmalaget, en ledning som de sedan aldrig släppte.

Dansk duo avgjorde i heat 13

Och när danska duon Mikkel Michelsen och Niels Kristian Iversen i 13:e heatet körde hem Piraternas fjärde femetta var det avgjort. Ställningen var då 44-34 inför nomineringsheaten. Michelsen och Iversen som för övrigt båda värvats från just regerande mästarlaget Smederna inför säsongen.

– Jag hade en bra tid i Smederna. Det var ett fantastiskt år och vi vann SM. Men nu har jag ett nytt jobb att göra för en ny klubb och jag ser fram emot det. Och Mikkel var också ”on fire” ikväll så det ser bra ut, säger Niels Kristian Iversen till SVT Sport.

Matchen slutade 48-42 till Piraterna, som därmed visade att de är tillbaka på allvar i speedwayens finrum. 

– De körde grymt bra i dag. Personligen tar jag poäng som jag ska men det räcker inte riktigt, vi får inte med oss hela laget. Så då är man ändå inte så glad, säger Smedernas Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Märklig krasch inträffade i Västervik

Matchen var inte den enda under tisdagen. I Avesta stod kumlalaget Indianerna för en utklassning och besegrade Masarna med 57-33.

I smålandsderbyt Västervik-Vetlanda var det hemmalaget som var starkast och vann med 50-40. Där inträffade också en märklig krasch där en Västervikförare ”försvann” bakom staketet.

Matchen mellan Lejonen och Rospiggarna fick ett abrupt slut efter heat 13 när regn och hagel drog in över Gislaved. Men matchen slutade med seger till hemmalaget med 43-35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.