Rospiggarna briljerade hela vägen till semi

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna besegrade Lejonen med 59-30 i den sista omgången av elitserien i speedway. Hemmalaget bjöd på rena rama publikfrieriet i Hallstavik när man tack vare en övertygande seger och bonuspoäng tog sig till SM-semifinal tack vare andra plats i grundserien.

Rospiggarna behövde vinna stort mot Lejonen för att ta sig direkt till SM-semifinal. Men det krävdes också hjälp från Dackarna.

Och allt gick Rospiggarnas väg när Lejonen tämjdes med 59-30 i Hallstavik. Samtidigt fick Robert Lambert och resten av Rospiggarna assistans från konkurrenten i en annan match. Dackarna besegrade Smederna med 49-41.

Rospiggarna gick om Smederna i tabellen och det innebär att laget på ett dramatiskt sätt klättrade upp på andra plats i den sista omgången av grundserien. Och på köpet blev det publikrekord när 5938 personer fick se hemmalagets dominans.

Femmor och ettor

Det var en match i ett högt tempo direkt från start. Max Fricke, Robert Lambert och Andreas Jonsson körde in elva poäng var och var helt klart anledningen till att Rospiggarna kunde ta hem heat efter heat på ett dominant sätt. Femettorna radades upp och Lejonen hängde helt enkelt inte med.

Maksym Drabyk i Lejonen var i en helt egen klass när han drog in hela 16 poäng för sitt lag, alltså mer än 50 procent av poängskörden.

Tabelltrean Smederna valde att möta Indianerna i kvartsfinal. Vetlanda möter Västervik i den andra kvartsfinalen – i slaget om Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.