”Pissade på vårt klubbmärke”

Uppdaterad
Publicerad

Det lär dröja innan Indianerna och Piraterna röker fredspipa.

Efter gårdagens SM-semifinal vägrade Piraternas lagledare Stefan Andersson att gratulera motståndarna.

”De tog fram ett klistermärke där en indian står och pissar på vårt klubbmärke”, säger han.

”Vi tar helt avstånd från det där”, svarar Indianernas Daniel Andersson Bäckström till SVT Sport.

Antonio Lindbäck klev fram när ett uträknat Indianerna vände ett stort underläge i den andra semifinalen mot Piraterna hemma i Kumla och gick till SM-final i speedway.

Men matchen fick ett surt efterspel.

Elitserien i speedway

Ett klistermärke där en indian urinerar på Piraternas klubbmärke spreds på arenan. Okänsligt med tanke på allt som klubben har gått igenom med svårt skadade storstjärnan Darcy Ward, tycker lagledaren Stefan Andersson.

”Fruktansvärt dåligt”

– Jag ville inte gratulera dem över huvud taget. De var bättre än oss på banan men sedan tog de fram klistermärket. Hade det varit ett annat land hade man gått hårt åt dem. Det är fruktansvärt dåligt. Heja Vetlanda i finalen, säger han till SVT Sport.

– Allt vi har gått igenom de senaste två veckorna med Darcy har tagit hårt på oss. Riktigt, riktigt tufft. Jag är jättestolt över grabbarna att vi ändå kommer in och fajtas och nästan tar oss till final, säger Andersson.

Men Indianernas lagledare Daniel Andersson Bäckström säger att klubben inte ligger bakom klistermärkena.

– Vi tar helt avstånd från det där. Vi har ingenting med det där att göra, säger han till SVT Sport.

”Indianerna kände inte till det”

Han säger att någon enskild åskådare på eget bevåg tryckte upp klistermärket.

– Förarna har inte varit med på det här och klubben kände inte till det. Jag sa till Stefan efter matchen att vi inte hade något med det där att göra men det är klart att de är förbannade när de har förlorat, säger Andersson Bäckström.

Den första SM-finalen körs i Kumla på tisdag, med returen i Vetlanda dagen därpå. Regerande mästarna Vetlanda går in som favoriter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet