Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Västerviks Chris Holder blir borta i flera veckor på grund av skada.

Västerviks mardrömsbesked – nyförvärvet Chris Holder skadad

Uppdaterad
Publicerad

Med en vecka kvar till premiären i speedwayligan nås Västervik av ett mardrömdsbesked.

Nyförvärvet och förre världsmästaren Chris Holder kan missa halva säsongen på grund av skada.

– Vi är ledsna över beskedet, speciellt hur det gick till. Det är ett mordförsök, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till SVT Sport.

Det var i det fjortonde heatet i den polska ligamatchen mellan GKM Grudziadz och Chris Holders Unia Leszno som olyckan var framme.

Holder blev pååkt av den polske junioren Kacper Pludra, vilket slutade i att Holder landade hårt på rygg mot den delen av sargen som saknade uppblåsbart skydd.

Västerviks lagledare Morgan Andersson rasar över händelsen som orsakade skadan.

– Vi är såklart ledsna över skadebeskedet, speciellt hur det gick till. Det är ett mordförsök, säger Andersson till SVT Sport.

Kan du utveckla vad du menar med mordförsök?

– Han (Pludra red.anm) var definitivt ute efter att få fatt i Chris och jag är egentligen bara glad över att Chris var så pass medveten att han hann kasta sig av cykeln i tid.

Fraktur på en halskota

Den 35-årige australiern landade hårt, men tog sig av banan för egen maskin. Efter matchen fördes Holder till sjukhus där han undersöktes.

Röntgenbilderna visar nu att han fått en fraktur på en halskota som kan hålla honom borta 8-10 veckor, meddelar Unia Leszno via sociala medier.

– Beskedet som Chris polska klubb går ut med är inte definitivt. Chris är just nu i England för ett andra utlåtande och det är egentligen först då vi med säkerhet kommer veta mer, säger Andersson.

Beskedet innebär att världsmästaren från 2012 kan bli borta halva den svenska säsongen, vilket är en tuff smäll för Västervik som värvat in Holder inför årets säsong.

– Det är såklart inte alls optimalt. Vi är ute och jobbar på att hitta en ersättare och det återstår att se vad det landar i.

Västervik inleder speedwayligan den 2 maj på hemmaplan mot Lejonen.

SVT Sport har sökt GKM Grudziadz för en kommentar utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.