Här är sportvärldens galnaste skador

Uppdaterad
Publicerad

Kim Clijsters skadade sig på sin kusins bröllop, Mikael Renberg blev blodförgiftad och Jan-Ove Waldner bröt benet på Tomas Brolins krog.

Här är listan på bisarra idrottsskador genom åren.

Skadade sig i duschen

Spanien landslagsmålvakt Santiago Canizares missade VM 2002 i Sydkorea efter att han dämpat en flaska i duschen. Det slutade med att flaskan landade olyckligt på foten och Canizares skadade sig.

Bröt benet på Brolins krog

2002 bröt J-O Waldner benet på Tomas Brolins krog i centrala Stockholm . J-O bröt benet och missade EM. Waldner skulle gå på toaletten när han halkade, föll omkull och vred till foten. Efter röntgen visade sig att han ådragit sig ett brott på sin högra fotled. Skadan höll honom borta i flera månader och det slutade med att han sedermera missade EM.

Svimmade under intervju

Holländaren Andy Van der Meyde svimmade under en tv-intervju inför en landskamp mot Skottland i EM-kvalet 2003. Van der Meyde slog huvudet i en högtalare. Han ska ha svimmat på grund av värmen från tv-teamets strålkastare.

Skar sig allvarligt på skridskosnöret

2003 tillbringade Mikael Renberg fem nätter på sjukhus med en blodförgiftning. Orsaken bakom var att han skar sig på sitt skridskosnöre inför en match mot Edmonton och fick ett sår i handen.

Fick tån mosad på bröllop

Belgiskan Kim Clijsters var rankad tvåa i världen 2011 när oturen var framme. På sin kusins bröllop blev tennisstjärnan skadad efter att ha dansat. Clijsters stukade foten i sina högklackade skor och sparkade sedan av sig dem för att minimera skaderisken. Det slutade med att hon fick lilltån mosad av en annan gäst och sedermera gick skadad i flera veckor.

Tappade telefonen och bröt armen

2016 var Darren Mcfadden en av stjärnorna i Dallas Cowboys. Men säsongen började på sämsta tänkbara sätt när han bröt armen. Orsaken bakom var att han tappade sin mobiltelefon. I ett försök att rädda luren från att gå i backen ramlade Mcfadden och landade på armbågen.

Slog foten i en vägbom

SM-slutspelet 2018 blev inte vad Johan Ryno tänkt sig. Färjestad fick respass redan i kvartsfinalen mot Skellefteå och forwarden spelade matchserien på sprutor efter att ha sparkat foten i en vägbom inför en av matcherna när laget värmde upp med att spela ”tvånudd” med fotboll på parkeringen.

Slant med kniven i köket

Det var precis när träningslägret inför säsongen startat som NHL-spelaren Viktor Rask råkade ut för en skada i köket. Svensken slant med kniven när han skulle skära sötpotatis och skadade två fingrar. Det hela slutade med operation och att han missade de första 20 seriematcherna.

Fick kokande vatten på snoppen

Kevin Kyle matade sin son Max, 8 månader, när sonen sparkade till en hink med kokhett vatten över Sunderlandstjärnans snopp. Kyle missade en ligamatch.

Trampade på ett champagneglas

Alpine stjärna Jens Byggmark skadade sig på nyårsafton när han klev på ett champagneglas och skar upp foten. Han fick sedan sys akut på sjukhuset och missade tävlingar efteråt.

Skar av två senor i fingret

Landslagsbacken i fotboll, Kalle Corneliusson, skadade sig hemma i köket när han skar gurka till middagen. Istället för gurkan snittade han två senor i fingret och tvingades till operation. En skada som höll honom borta i åtta veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.