Bisarr skada i hotellobby stoppar boxningsstjärnan – dagar före comebacken

Uppdaterad
Publicerad

En stor prydnad vältes omkull i en hotellobby och landade på Carl Framptons hand.

Smällen tog så illa att boxningsstjärnan tvingas dra sig ur lördagens match mot Emmanuel Dominguez med en fraktur.

– Det är en absurd skada, säger den förre världsmästaren till BBC.

I december förlorade Carl Frampton sitt IBF-världsmästarbälte i fjädervikt till engelsmannen Josh Warrington. Nu är han ute efter att vinna tillbaka ”sin” titel och som ett första steg dit var det tänkt att han på lördag skulle göra comeback mot mexikanen Emmanuel Dominguez på en gala i Philadelphia, USA.

Men ödet ville annorlunda.

Bara dagar före matchen satt den 32-årige stjärnan i hotellobbyn i USA när en prydnad vältes omkull och föll i hans riktning. Prydnaden förstörde bordet framför Frampton, och resulterade också i ett brutet ben i handen. Han förväntas nu bli borta i cirka sex veckor.

– Jag är extremt besviken både för min egen skull och för alla fans som har tagit sig hit för matchen. Det här är bortom min kontroll, men jag vill ändå be om ursäkt till min motståndare och alla supportrar, säger Frampton till BBC.

Halkade i duschen

Ekonomiskt sett är det också en smäll för nordirländaren som spenderat omkring 350 000 kronor på träningslägret helt i onödan.

Det är inte heller första gången som olyckan är framme för Frampton. För två år sedan fick han en fajt inställd mot Andres Gutierrez efter att hans motståndare halkat i duschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.