SVT Sports expert Magnus Grahn hyllar det svenska laget. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Ska slå dem åtta av tio gånger”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tunga segern mot Norge i fredags väntar nu Slovenien i åttondelsfinal i handbolls-VM.

– Knäcker vi nöten i kväll har vi stora möjligheter att spela om medaljer nästa helg, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Experten var lyrisk efter den svenska triumfen.

– Det som är underbart är att man har känt att det spelet de presterade i fredags, det känner man har funnits i det här laget, i den här gruppen, under flera år men inte fått till det. När de får träff, som senast, då är de så bra att de kan slå alla lag i världen, säger han.

Handbolls-VM

”Ska vinna åtta av tio mot dem”

Nu väntar Slovenien i åttondelsfinal i kväll med start 20.30.

– Det är en bra motståndare vi fått på andra sidan, en motståndare vi ska slå åtta av tio gånger.

– Slovenien är väldigt kvicka, typiskt Balkanspel med mycket rörelse innan man får boll. De har ingen utpräglad stjärna utan jobbar 2-2 3-3. De gör det bra och då krävs extremt bra kommunikation i det svenska försvarsspelet – det krävs att man kommunicerar hela tiden.

”Inte speciellt orolig”

Han har stora förhoppningar på det svenska laget.

– Jag är inte speciellt orolig. Jag känner att det här laget har sådan kapacitet. De gör sig själva en otjänst om de inte lägger sig på samma nivå som det var i matchen mot Norge, för sig själva. Nu tror jag ”Bella” (Gulldén) med flera har bestämt sig att nu räcker det med halvdana insatser från början av matcherna.

– Knäcker vi nöten i kväll har vi stora möjligheter att spela om medaljer nästa helg, säger experten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet