Alexandra Sasnovitj. Foto: Bildbyrån

Hade bokat hemresan – stod för jätteskräll

Uppdaterad
Publicerad

Att tro på sig själv är viktigt.

Men inte för Alexandra Sasnovitj.

Hon hade redan bokat flygresan hem innan hon skrällde mot tidigare världsettan Simona Halep.

Alexandra Sasnovitj har på två dagar stått för två oväntade vinster i WTA-turneringen i Indiana Wells. Först slog hon ut färska US Open-vinnaren Emma Raducanu i två raka set, och nu vann den 100-rankade högerhänta belarusiskan mot Simona Halep med 7–5, 6–4.

Men Sasnovitj hade inte räknat med seger mot rumänskan som varit rankad etta i världen och vunnit två grand slam-turneringar.

– Jag var verkligen nervös i slutet eftersom jag så gärna ville vinna. Jag hade redan beställt min biljett hem, för man vet aldrig. Det var kanske 70–30 till hennes fördel. Men på banan så njöt jag och vann. Wow, säger Alexandra Sasnovitj i segerintervjun.

Möter landsmaninna

Tidigare har hon inte bokat flyg förrän vid turneringens tredje omgång, men det gör hon alltså nu. Och det kommer hon att fortsätta med – eftersom det blev så lyckat.

I åttondelsfinalen i WTA-turneringen ställs Sasnovitj mot landsmaninnan Victoria Azarenka, 32:a i världen och tidigare världsetta.

KLIPP: Här tappar Ymer det – slår sig själv i huvudet nio gånger (22 sep 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.