Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mirjam Björklund och Rebecca Peterson är vidare i Båstad. Foto: SVT/Bildbyrån

Björklund och Peterson vidare i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga Mirjam Björklund är vidare i WTA-turneringen i Båstad, efter att ha besegrat japanska Misaki Doi med 2–1 i set (6–4, 4–6, 6–2).

– Jag tyckte att jag genomförde min taktik bra och gjorde det svårare för henne. Det är jag nöjd med, säger Björklund till SVT Sport.

Senare avancerade även Rebecca Peterson till andra rundan efter 2–0 i set mot norska Malene Helgo.

Japanskan, som är rankad 108:e i världen, tog en tidig ledning efter att ha brutit Björklunds serve i första set, men svenskan lyckades vända underläget och vann setet. Doi, som vann i Båstad 2019, kvitterade sedan till 1–1 i set men sedan var Björklund klart starkast i tredje. 

– Jag är bara superglad just nu, första matchen är aldrig lätt, säger Björklund, på 125:e plats i världsrankningen, om segern.

”Sällan en perfect performance”

Helt nöjd med sin prestation är hon inte – övergången från gräs till grus innebär en förändring i rörelseschemat och där tror hon att hon fortfarande kan bli bättre. Men Björklund konstaterar också:

– När man möter bra motståndare är det som en dragkamp hela tiden, då är det sällan en ”perfect performance”.

Björklund möter spanska Rebeka Masarova, rankade 146:e, härnäst.

Rebecca Peterson, Sveriges bästa spelare på damspelaren med sin 96:e plats på världsrankningen, tog sig enkelt vidare till andra rundan efter 2–0 i set (6–4, 6–2) mot norska Malene Helgo, rankad 348:e i världen.

– Jag tyckte att det var lite upp och ned och jag kunde inte riktigt hålla den jämna nivån som jag hade önskat, säger Peterson till SVT Sport.

– Men i slutändan är en vinst en vinst.

”Kan inte påverka resultatet”

I  Båstad är Peterson en av förhandsfavoriterna. Men hon tar det med ro, även om hon konstaterar att hon så klart vill göra bra i från sig på hemmaplan.

– Jag ser förväntningar som en bra sak, det betyder att jag gjort någonting bra. Men jag fokuserar bara på mitt och det är det viktigaste, säger hon och fortsätter sedan:

– Jag kan inte påverka resultatet, utan bara min egen insats.

I nästa runda väntar nu franska Leolia Jeanjean.

KLIPP: Peterson efter segern: ”Lite upp och ner”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.