Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vinner Coco Gauff kvartsfinalen med sin tredje matchboll

Coco Gauffs utklassning – kvartsfinalen i US Open över efter dryga timmen

Uppdaterad
Publicerad

Coco Gauff behövde bara 68 minuter för att besegra lettiskan Jelena Ostapenko. Nu är den amerikanska 19-åringen klar för sin första semifinal i US Open.

– Jag känner verkligen att jag har blivit bättre på att spela offensivt, säger Gauff i segerintervjun.

Ostapenko imponerade när hon slog ut (dåvarande) världsettan Iga Swiatek i fjärde omgången av US Open.  

Men i kvartsfinalen mot Coco Gauff var hon chanslös – och det gick snabbt.  

Första set var en ren utklassning av amerikanskan: 6-0 på 20 minuter. Ytterligare 48 minuter och tre matchbollar senare var tillställningen över, där Gauffs segersiffror i andra set skrevs till 6-2. 

”I basket brukar man säga...”

Men trots de stora segersiffrorna var 19-åringen ödmjuk efteråt och hyllade Ostapenko, som hon har en bra relation med även utanför tennisplanen. 

– Jag var inte självsäker alls, inte ens när jag hade matchboll. Jag vet hur tuff hon är att möta, hon har en förmåga att komma tillbaka oavsett siffran på tavlan, säger hon. 

Mottot, enligt Gauff, var att tänka basket-taktik:  

– I basket brukar man säga att ”defence wins games”. Så är inte alltid fallet i tennis, men i dag var det viktigt. Jag känner samtidigt att jag alltid varit bra i försvarsspelet. Det är mitt offensiva spel som har blivit bättre.   

I torsdagens semifinal väntar vinnaren mellan tjeckiskan Karolina Muchova eller Rumäniens Sorana Cirstea.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.