• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Novak Djokovic vann i rätten. Foto: Bildbyrån

Novak Djokovic får stanna i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic får stanna i landet. Domaren Anthony Kelly har beslutat att han ska bli frisläppt. Nu ser han ut att få försvara sin Australian Open-titel.

Novak Djokovic ser ut att få stanna i Australien. CNN rapporterar att domaren Anthony Kelly har upphävt annulleringen av serbens visum, rapporterar CNN.

Det var i förra veckan som Novak Djokovic nekades inträde i landet då hans medicinska dispens inte godkändes och hans visum annullerades. Djokovic och hans advokater överklagade beslutet och i väntan på domstolsförhandling har han bott på asylhotell.

Djokovic advokater menade att gränspolisen dragit tillbaka visumet på felaktiga grunder och efter förhandlingen, som pågått under tidiga morgonen, står det klart att han säpps fri och ska få tillbaka sina personliga tillhörigheter.

Enligt domaren har Djokovic inte fått tillräcklig information om annulleringen av visumet eller tillräckligt med tid av regeringen att förbereda rätt dokumentation.

Trots att Djokovic får rätt i den här instansen kan Australiens immigrantminister Alex Hawke fortfarande välja att återigen dra in visumet, vilket han har behörighet att göra, rapporterar BBC.

Australian Open drar igång 17 januari och nu återstår det att se om ovaccinerade Novak Djokovic, som tidigare fått klartecken att delta med medicinsk dispens efter att ha testat positivt i december, kommer spela i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.