Djokovic vände 0-2 mot 19-årig sensation

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic stirrade mot avgrunden men tog sig samman och vann mot den italienske sensationen Lorenz Musetti med 6-7(7-9),6-7(2-7),6-1,6-0,4-0 i den fjärde omgången av Franska öppna i ett soligt Paris. Italienaren gav upp med skadeproblem när matchen var i sitt slutskede.

– Jag gillade faktiskt att förlora de två första seten. Jag spelade under en viss form av spänning och kunde inte slå igenom som jag brukar, men all credd till honom som spelade så bra i de avgörande ögonblicken, säger Djokovic enligt Reuters.

Efter en rush på en stoppboll i vid 0-2 femte set tog sig Musetti åt ljumsken och grinade illa.

När matchen bröts i förtid var den sedan länge avgjord. Det var Djokovic för hela slanten.

– Jag bröt för att jag kände att jag inte kunde ta någon mer poäng, säger Musetti.

Matchen bytte ansikte efter andra set

Efter att den 76-rankade italienske 19-åringen lätt vann det andra tiebreaket med 7-2 ändrade matchen karaktär. Djokovic tog över helt medan tanken verkade ha tagit slut hos Musetti, som även spelade en femsetare i förra omgången, mot landsmannen Marco Cecchinato.

Musetti orkade inte springa som i de två inledande seten medan serben klev fram och piskade in de vinnande slagen. Djokovic var dessutom mer utvilad och hade fram till i dag vunnit sina matcher i tre set.

Det var Musettis första start i en Grand Slam-turnering som senior. Han började förra året som 360:e på rankingen och är nu på väg att att bryta igenom topp 60. 

Nadal missnöjd med strålkastarna

13-faldige mästaren Rafeael Nadal vann mot uppstickaren Jannik Sinner, som slog ut Mikael Ymer, med 7-5,6-3,6-0 men klagade över att arrangören slagit på strålkastarna i dagsljuset, vilket var för tv-produktionen.

– Jag har sett massor av matcher på tv genom åren och det har varit av utmärkt kvalitet utan att man använt strålkastare, säger Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.