• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: COLIN MURTY

Efter 43 raka segrar i Australien: Novak Djokovic förlorade mot Alex de Minaur i United Cup

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic hade vunnit 43 raka matcher på australisk mark.

Men i dag bröts monstersviten.

Den serbiske världsettan, med tydliga skadekänningar i sin handled, förlorade i United Cups kvartsfinal mot australiern Alex de Minaur.

– Det känns surrealistiskt, säger de Minaur.

I går vann världsettan Novak Djokovic sin match för Serbien i United Cup i Perth, Australien, mot Tjeckiens Tjeckiens Jiri Lehecka i en tresetare. Han hade i matchen skadeproblem i sin högra handled, och fick behandling för det.

Redan i dag var det dags för nästa match, mot Australiens Alex de Minaur.

ATP

”Extremt speciellt”

Och där blev det för jobbigt för 36-åringen, som förlorade med 4–6, 4–6.

– Det är extremt speciellt. Novak är en fantastisk idrottsman och det han har gjort för idrotten är något speciellt. Det känns surrealistiskt, det känns fantastisk och jag är glad att jag gjorde det här i Perth och i Australien, säger Minaur, enligt nyhetsbyrån Reuters.

– När du möter Novak är det bara att gå ut, göra sitt bästa, försöka njuta och oavsett vad som sker kämpa ända till slutet. I dag var det min dag och jag är glad att jag lyckades vinna.

Senaste förlusten 2018

Resultatet innebär att Djokovic 43 matcher långa segersvit på australisk mark är bruten. Senast han förlorade i Australien var i Australian Opens fjärde omgång 2018, då en armbågsskadad Djokovic förlorade mot den oseedade koreanen Chung Hyeon.

Frågan är nu om Djokovic hinner återhämta sig till Australian Open som startar om elva dagar.

– Jag borde vara okej om jag ska vara ärlig, säger Djokovic om favoritturneringen där han har tio titlar.

United Cup är en lagtävling som spelas i bäst av tre matcher. Australien leder nu matchen mot Serbien med 1–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet