Naomi Osaka.

Efter långa uppehållet: Naomi Osaka gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare världsettan Naomi Osaka har inte spelat sedan september.

Men nu är japanskan redo för comeback.

Hon är anmäld till Melbourne Summer Set – som startar den 3 januari.

24-åriga Naomi Osaka inledde 2021 med att vinna Australian Open för andra gången.

Men därefter var året mestadels tungt för japanskan. I stället för sina resultat skapade hon störst uppmärksamhet utanför banan. I samband med Franska Öppna bojkottade hon presskonferenserna på grund av psykisk ohälsa, och efter att hon överraskande åkt ur OS redan i den tredje omgången talade hon ut om hur mycket press hon hade känt.

Börjat träna igen

Efter att Osaka åkt ur US Open i september, där hon var regerande mästare, redan i den tredje omgången meddelade att hon skulle ta en paus från tennisen på obestämd framtid, och berättade att vinster inte gjorde henne lycklig längre.

Men nu är hon på väg tillbaka. Förra månaden började hon åter träna tennis, och i går meddelade WTA-touren att Osaka är anmäld till Melbourne Summer Set, en uppvärmningsturnering inför 2022 års första Grand Slam-turnering, Australian Open.

Osaka är inte den enda välmeriterade spelaren som är anmäld till turneringen. Även US Open-vinnaren Emma Raducanu, samt den före detta världsettan Simona Halep ska vara med.

60 SEKUNDER: Osakas kamp i rampljuset (19 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.