Pablo Carreno Busta är klar för semifinal i US Open. Foto: Fran Franklin II/AP/TT

Efter Djokovics diskning – spanjoren Busta klar för semi

Uppdaterad
Publicerad

Han besegrade Novak Djokovic efter att världsettan träffat en linjedomare med ett slag mot halsen.

Nu är Pablo Carreno Busta klar för semifinal i US Open.

– Jag är knäckt, men väldigt glad efter den här matchen, säger han i segerintervjun.

Det tog fyra timmar och åtta minuter för Pablo Carreno Busta, 29, att besegra Denis Shapovalov, 21, i kvartsfinalen av US Open inne på Arthur Ashe Stadium i New York.

Efter siffrorna 3–6, 7–6 (7–5), 7–6 (7–4), 0–6 och 6–3 är spanjoren framme i sin andra grand slam-semifinal i karriären.

För tre år sedan, i samma turnering, föll den 27-rankade spanjoren i semifinalen mot Kevin Anderson.

Fick behandling för ryggen

Men mot den unge Shapovalov satt det långt inne. När kanadensaren vann det fjärde setet blankt tvingades Carreno Busta till behandling av sin rygg. Där och då såg han besegrad ut, men så blev alltså inte fallet. Vid ställning 3–2 bröt han Shapovalovs serve och kunde sedan hålla distansen ut.

– Jag är knäckt, men väldigt glad efter den här matchen. Det är härligt att vara i semifinal igen. Jag trivs här i USA, säger han.

I semin väntar nu Alexander Zverev.

Vann helryskt möte

Daniil Medvedev vann det helryska mötet med Andrej Rublev i raka set – 7–6 (8–6), 6–3, 7–6 (7–5). Som siffrorna visar var det en jämn match. Rublev hade greppet om tiebreaket i första set, hade tre setbollar, men den sluge Medvedev tog sig ur knipan.

– Jag var verkligen glad att jag vann i det tuffa tiebreaket. Han spelade verkligen bra och jag är mycket nöjd med segern. Jag fick kämpa för varje boll. Det var en mycket taktisk match, säger den tredjeseedade Medvedev.

I den fjärde kvartsfinalen möts andreseedade österrikaren Dominic Tiem och australiern Alex De Minaur.

KLIPP: Här diskas Novak Djokovic ur OS Open:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.