Rebecca Peterson ställs mot 118-rankade Mayar Sherif. Foto: Bildbyrån

Egyptiskt motstånd för Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnfallet i OS-tennisen var stort redan innan turneringen lottades. Men när spelordningen fastställdes fick Sveriges enda hopp Rebecca Peterson en förhållandevis gynnsam motståndare i damsingeln.

Den 59-rankade Peterson ställs i första omgången mot egyptiskan Mayar Sherif, rankad 118, och det är ett ansikte Peterson lär känna igen.

De två har aldrig mötts i singel men spelade en match tillsammans i damdubbeln i Nordea Open i Båstad så sent som för två veckor sedan, innan Peterson fick kasta in handduken på grund av en ryggskada.

Tokyo 2020

– Jag tycker att det är en helt okej lottning. Egentligen oavsett vem man möter i första omgången så är det tufft, säger Rebecca Peterson.– Jag tycker att det är en helt okej lottning. Egentligen oavsett vem man möter i första omgången så är det tufft, säger Rebecca Peterson.

– Hon jobbar väldigt hårt. Hon kommer definitivt inte ge bort matchen utan jag kommer behöva spela bra och se till att det är jag som styr, säger Peterson.

Om Peterson vinner sin match väntar vinnaren mellan Australiens Samantha Stosur och Elena Rybakova, Kazakstan, den senare är 15-seedad i turneringen.

Svenskan spelar på samma halva som världsettan Ashleigh Barty, som i första omgången ställs mot spanjorskan Sara Sorribes Tormo. Hemmaidolen Naomi Osaka möter kinesiskan Saisai Zheng.

Såväl damernas som herrarnas turnering saknar flera stjärnor. På damsidan har bland andra Serena Williams, Simona Halep, Bianca Andreescu och Angelique Kerber hoppat av och i helgen fick amerikanska stjärnskottet Coco Gauff ställa in efter ett positivt coronabesked.

Bland herrarna saknas bland många andra Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem och Wimbledonfinalisten Matteo Berrettini.

Men världsettan Novak Djokovic är plats i Tokyo. Han ställs i första omgången mot 115-rankade Hugo Dellin, Bolivia, och får först i en eventuell kvartsfinal högt rankat motstånd i form av ryssen Andrej Rublev, om världssjuan tar sig dit.

Tennisturneringen inleds på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet